Τα κορυφαία χιονοδρομικά της χώρας και οι παροχές τους με μια ματιά


Δεινοί σκιέρ, αρχάριοι, παιδιά και απλοί επισκέπτες, όλοι βρίσκουν τον προορισμό τους στα χιονοδρομικά της Ελλάδας.

Παρνασσός, Βοιωτία 

Σε κοντινή απόσταση από την Αράχωβα, το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1976 και οι πρώτες του πίστες στη Φτερόλακκα παραμένουν οι αγαπημένες των πιο δεινών σκιέρ, ενώ στη θέση Κελάρια (όπου θα βρείτε να νοικιάσετε και εξοπλισμό) βρίσκονται οι υπόλοιπες, που είναι και οι πιο δημοφιλείς της επικράτειας.
Διαθέτει 13 σύγχρονους αναβατήρες και 4 αρχαρίων, 23 πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας, 7 χιονοδρομικές διαδρομές, 7 συνδετικά μονοπάτια και κατάστημα συντήρησης εξοπλισμού.

 

Χελμός, Αχαΐα

 

 
Το καλύτερο χιονοδρομικό της Ελλάδας, μαζί με εκείνο του Παρνασσού, εξελίσσεται διαρκώς, ανταποκρινόμενο πλήρως στις ανάγκες των χιονοδρόμων. Υπερδραστήριο, φιλοξενεί φεστιβάλ, αγώνες και τουρνουά, υιοθετεί τις νέες τάσεις αναπτύσσοντας την ηλεκτρονική του πλατφόρμα, μέσα από την οποία οι σκιέρ κλείνουν το all-inclusive πακέτο τους, και κερδίζει ολοένα έδαφος χάρη στην κοντινή του απόσταση από την Αθήνα (15 χλμ. από τα Καλάβρυτα). Εδώ μπορεί κανείς να ξεκινήσει το σκι από το πάρκινγκ κι έπειτα να διαλέξει ανάμεσα σε 13 πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας και 8 αναβατήρες. Επιπλέον, υπάρχουν διαδρομές free ride, 2 snowparks (1 snowboard, 1 παιχνιδιού), skibike, snowmobiles και έλκηθρα. 

 Βίγλα Πισοδερίου, Φλώρινα

 

Το χιονοδρομικό κέντρο της Φλώρινας έχει εξαιρετική ποιότητα χιονιού και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Είναι επίσης μοναδικό χάρη στις δύο πίστες ski-in/ski-out, που ξεκινούν από τα 2.000 μ. και καταλήγουν μέσα στο χωριό Πισοδέρι, κάτι που συμβαίνει μόνο στα μεγάλα χιονοδρομικά του εξωτερικού. Εύκολο στην πρόσβαση, πάνω στον δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς, θεωρείται από τα πιο οργανωμένα της χώρας και διαθέτει 12 πίστες όλων των βαθμών δυσκολίας και 5 αναβατήρες, έλκηθρα, snowmobiles, ski bus για βόλτα στο απάτητο χιόνι και χώρο για snow tubing (τροχόσπιτα).

3-5 Πηγάδια, Ημαθία
 

 Αγαπημένο των αθλητών και των πρωταθλητών, για τις εξαιρετικές αγωνιστικές πίστες και την προτεραιότητα που δίνει στις ανάγκες των επαγγελματιών χιονοδρόμων. Στο όρος Βέρμιο, με εύκολη πρόσβαση από την Εγνατία Οδό (17 χλμ. από τη Νάουσα), είναι το μοναδικό στην Ελλάδα με ολοκληρωμένο σύστημα τεχνητής χιόνωσης που επιμηκύνει την περίοδο λειτουργίας του. Διαθέτει 10 πίστες (οι 3 είναι δρόμοι αντοχής) και 6 αναβατήρες, snowmobiles και snow tubing. 

 
Βόρας – Καϊμάκτσαλαν, Πέλλα

 

Το ψηλότερο χιονοδρομικό της Ελλάδας ξεχωρίζει για την ποιότητα και την ποσότητα του χιονιού – αυτό άλλωστε δηλώνει και η ονομασία του βουνού Καϊμάκτσαλαν, που στα τουρκικά σημαίνει «κλέφτης χιονιού». Διαθέτει τον ψηλότερο αναβατήρα της χώρας, στα 2.480 μ., 9 πίστες σκι και 1 snowboard και 6 αναβατήρες, επιπλέον σύστημα τεχνητής χιόνωσης και snowkite. Η ατραξιόν είναι το snowcat, του οποίου αναμένεται να εγκριθεί η λειτουργία και θα σας πηγαίνει βόλτα στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία, στα 2.524 μ., με θέα προς τον Θερμαϊκό και έως τη FYROM. 

 
ΣΤΑ ΧΙΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ

 

Οι μικροί επισκέπτες βρίσκουν τον παράδεισο τους στο μικρό χιονοδρομικό της Ζήρειας

 
 

Όλα τα μεγάλα χιονοδρομικά της Ελλάδας διαθέτουν εγκαταστάσεις για παιδιά, πίστες αρχαρίων και συχνά snowparks για παιχνίδια. Ωστόσο προτείνουμε κάποια που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν –λίγο αυθαίρετα– παιδικά, μια και είναι μικρά, δεν καλύπτουν τις ανάγκες των έμπειρων χιονοδρόμων, αλλά είναι όμορφα, ιδανικά για τα πρώτα βήματα πάνω στα πέδιλα και προσφέρονται για παιχνίδια στο χιόνι και βόλτα στη φύση.
• Το χιονοδρομικό Περτουλίου στα Τρίκαλα έχει 3 εύκολες-μέτριες πίστες και 3 αναβατήρες (1 παιδικός), έλκηθρα, snowmobiles, γουρούνες, ποδήλατα για βόλτες στην περιοχή. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα για βόλτα με άλογα. 

 

Το σαλέ του χιονοδρομικού Περτουλίου προσφέρει θαλπωρή μετά τις καταβάσεις.

 

• Το χιονοδρομικό της Ζήρειας στην Κορινθία, το κοντινότερο στην Αθήνα, διαθέτει 2 πίστες (εύκολη και μέτρια), 2 αναβατήρες (ο ένας παιδικός), έλκηθρα και ATV-Buggy ή snowmobiles για βόλτα στο οροπέδιο της Ζήρειας και παιδικά μονοθέσια snowmobiles σε ειδικό χώρο.
• Το χιονοδρομικό του Μαινάλου στην Αρκαδία είναι ιδανικό για αρχάριους σκιέρ. Έχει 6 πίστες (και κάποιες δύσκολες) και 3 αναβατήρες (1 παιδικός), πίστα για παιχνίδια με έλκηθρα και το Mainalon grill, που διοργανώνει μπάρμπεκιου στο χιόνι κάθε Σαββατοκύριακο.
 
 
 
 
 

Winter Holidays © Copyright © 2014 - 2020 All rights reserved.
Give IT: Κατασκευή Ιστοσελίδας